PETITES HISTÒRIES

Bandarra amb façana llampant (relat amb només la vocal A)

2 comentaris

A l’albada l’Anna l’abraça, callada, la cara tapada amb la mà. L’Àlvar marxa. Va cap la barca amarrada al canal. La gran barcassa blava salpa. Va cantant a la mar salada, a la mar brava, a la mar calmada. Llança l’ham amb la canya, agafa rap, bacallà, llança la xarxa, calamar, gamba, cranc, …
La tarda avança. Acaba la tasca. S’afanya cap a casa.

Abans, l’Anna tapant la cara amagava la marca blava: a la galta, al nas. Apagada la flama, l’amat va passar a malvat, l’amada a maltractada. Ja s’ha cansat d’acatar la barrabassada, ha traspassat massa la ratlla. Ha d’anar a ca la mama.
L’Anna trama. Parla amb la Sandra (balla al bar agafada a la barra). Sap d’aclamat canalla amb mala fama, pacta l’atac a l’Àlvar. “Tal faràs, …”

L’Àlvar ha amarrat. Va cap a la tasca, a gastar la paga. Al canal, l’Adam ja ha parat la trampa: ha apagat fanals, s’ha amagat a la rasa. L’assalta armat amb navalla. L’Àlvar s’aparta, batalla, patacada va, patada a la panxa, salta, tracta d’atrapar la mà amb l’arma, falla, acaba tallat, la sang raja. L’Adam l’ataca amb sanya, agafa la pasta, l’atraca. L’Àlvar, nafrat, va tacant la casaca blava, va sagnant, va fatal.

L’Anna ja s’ha traslladat. Ha anat a la vall amb llacs, a la granja, a la casa apartada a la prada, amb lavanda plantada a l’arcada. Ha aparcat la caravana a la rampa.
La mama s’alarma, “Anna?”, atabalada, trasbalsada, l’abraça. L’Anna parla clar amb la mama.
Va cansada, bastant afamada. A la sala agafa a la safata: patata amb carbassa, cansalada amb pa, carn a la brassa, plàtan. Fa passar la gana, acaba l’àpat.
Al camp, amb la cámara a la mà s’atansa a la tanca trabada amb la balda. Grava ramats al prat. Cada cabra, cada vaca, cada cavall. Passa arran la cascada cap al barranc agafada a la barana. Vaga a l’atzar, bada

L’almanac avança, la calma sana. L’Anna llança llast, fa marxar la mandra. Massa planys amagats. Malgrat l’amarg fracàs passat, ara s’alça capaç d’arrancar la màscara al fals galant plantant cara.


  • Presentat a la proposta La fábrica de paraules (responent a la crida 80: contenir la paraula “mar” amb el repte afegit d’utilitzar només paraules que tinguin la lletra A). En aquest relat només apareix la vocal A.

[Enllaç al relat al web de Vull Escriure]

Anuncis

Autor: M.Carme Marí

Twitter: @carme_tuit Blog: https://PetitesHistories.wordpress.com

2 thoughts on “Bandarra amb façana llampant (relat amb només la vocal A)

  1. Era possible, ja ho va dir la Teresa. I me n’alegro: t’ha sortit un relat valent i agosarat, com qualsevol dona que planta cara al maltractador, sigui amb trama subreptícia, sigui amb denúncia.

    Chapeau!

    d.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s