PETITES HISTÒRIES

La torre de Babel

2 comentaris

Volien construir un edifici gegantí, de proporcions bíbliques. Seria com una ciutat en vertical. Així, si queia un aiguat com els que baixen per les nostres rieres a la tardor arrossegant cotxes, ningú es mullaria ni un pèl. I començaren a construir.

Els paletes es cagaven en tot (inclòs el Creador), perquè encara no hi havia ascensors i els tocava pujar a peu tot el material. Al no existir el Tribunal Suprem, no els castigaven per delicte d’odi i per això Déu decidí aplicar (mai millor dit) la justícia divina: va confondre el seu parlar dividint-lo, amb l’objectiu que deixessin de col·laborar i abandonessin l’obra.

Llavors algú va ser més espavilat i es va afanyar a inventar la llengua de signes per seguir-se comunicant. No, els molts idiomes no van ser el motiu que va aturar el creixement de la torre. Va ser la revolta dels obrers protestant per les condicions laborals precàries organitzats en comitès de defensa dels rebentats, altrament anomenats CDR. Lluitaven i feien sentir la seva veu expressant el descontentament amb uns petits dibuixos -perquè tothom els entengués- sobre papirs que enganxaven a les parets: un braç mostrant el bíceps, una cara regalimant gotes de suor, una expressió d’ira… Sí, van crear les primeres emoticones!

Bé, podria seguir explicant-vos anècdotes d’aquell temps i comprovaríeu que, a Babel, van ser uns avançats al seu temps.


Autor: M.Carme Marí

Twitter: @carme_tuit Blog: https://PetitesHistories.wordpress.com

2 thoughts on “La torre de Babel

  1. Imaginatiu, divertit, eufemístic i subtil reblaniment de la dita que la història es repeteix!

Deixa'm un comentari! (no cal donar cap dada personal, es poden deixar en blanc)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.